Haaksirikko

eli historiallis-maagillisia seikkailuja mailta ja meriltä ynnä muita merkillisiä kertomuksia Suomenlahden rannikoilta vuonna 1767

Liveroolipeli 31.5.-2.6.2019 Turussa Brinkhallin kartanossa

Haaksirikko on 1700-luvun Suomeen sijoittuva seikkailuliveroolipeli Brinkhallin kartanossa Turun Kakskerrassa 31.5. – 2.6.2019. Pelin keskiössä ovat meri- ja rantarosvous, tieteellisen ja uskomuksiin perustuvan maailmankuvan kohtaaminen sekä valistusajan yhteiskunnan herättäminen henkiin. Tavoitteenamme on rakentaa immersiivinen, yhteisöllinen ja toiminnallinen kokemus satujen ja tieteen ihmeiden aikakauden Suomesta tarjoten osallistujille niin hurjia merirosvoseikkailuja kuin historiallista epookkidraamaa. Pelissä hyödynnetään vaihtoehtohistoriallista “The Firstborn is dead” -konseptia, jossa sukupuolihierarkiat korvataan syntymäjärjestyksen mukaisilla rooleilla. Ensisyntyiset edustavat kulttuurisesti rakennettuja, stereotyyppisen maskuliinisia piirteitä, kun taas toissyntyiset stereotyyppisen feminiinisiä piirteitä. Tämä mahdollistaa 1700-luvulla miehille tai naisille kuuluneiden sosiaalisten ja yhteiskunnallisten roolien pelaamisen pelaajan sukupuolesta tai hahmon pukeutumistyylistä riippumatta.

Tapahtuma aloitetaan valmistelevilla työpajoilla perjantaina puoliltapäivin. Itse peli aloitetaan perjantaina alkuillasta ja keskeytetään yöpymisen ajaksi. Lauantai on peliaikaa aamusta iltaan asti. Sunnuntaina aamulla pidämme ohjatun debriefin.

Majoitus järjestetään Brinkhallin tiloissa lattiamajoituksena, sänkypaikkoja on muutamia. Majoituksen voi järjestää myös omakustanteisesti 3 km päässä olevasta hotellista tai Turusta.

-jos ihminen ylpiästi anda itsensä mailman seuraan ja kansakäymiseen, niin on uskon ja hywän omantunnon haaxi rikko lähellä.

Lyhyt Eteen-Asetus, Sabathi Päiwän ja Armo-Wälikappalden oikian käyttämisen tarpellisudesta  1787