Monta, monta vuotta sitten, silloin kun metsät vielä olivat syviä ja salaperäisiä, niin että niissä saattoi piillä peikkoja ja hiisiä, kohosi tasangolla kaunis, keltaiseksi maalattu kartano. Se oli seudun kaunein talo ja siinä asui rikasta ja mahtavaa väkeä. -Anni Swan, Sadut 1919

Hahmot

Pelissä on noin 60 pelaajahahmoa. Jokainen pelin hahmo on suunniteltu osaksi selkeää viiteryhmää sekä monentyyppisiä kontakteja ja juonia. Pelissä tulee olemaan hahmoja monista eri yhteiskuntaluokista ja taustoista. 1700-luvun maailmankuvaan ja elämäntapaan tutustumiseksi toivomme pelaajien perehtyvän kokoamiimme monipuolisiin lähdemateriaaleihin; historiantutkimukseen, kirjallisuuteen ja elokuviin.

Linkki hahmojen lyhytkuvauksiin

Brinkhallin kartanossa

Hissön eli Hiidensaaren suurimmassa kartanossa vietetään juhannusta. Kreivillinen Nordenstiernan suku on kutsunut vieraita läheltä ja kaukaa. Naapurikartano Koivuniemen vapaasyntyiset Stormcrantzit, Ormgårdin aatelisperhe Adelorm sekä tietysti paikallisen pappilan väki ovat juhlapäivien vakiovieraita.

Juhannuksen kunniaksi myös  kartanon palveluskunta ja alustalaiset on kutsuttu juhlimaan. Rahvaan riehakkaat perinteet riemastuttavat säätyläisiä – rahvas taas haaveilee kokevansa poloneesi-tanssin kristallikruunujen loisteessa. Monet heistä ansaitsevat elantonsa kovalla merenkäynnillä. Kevään silakanpyyntikausi on juuri päättynyt ja kalastajat ovat palanneet tuottoisilta markkinoilta. Myös Nordenstiernan korea kauppalaiva” Stellaria” seiloreineen on ankkuroitunut satamaan. Kaikkien kunnioittamasta Harhalan talosta käydään kysymässä neuvoa juhannustaikoihin – siellä tunnetaan kansanlääkinnän salat ja kenties noitakeinotkin. Vaan monet ovat saattaneet kuulla pelottavia huhuja, että kaikki hiidensaarelaiset harjoittavat rantarosvousta, kukin omilla kieroilla keinoillaan: jotkut vääriä merkkitulia sytyttelemällä, toiset taas loitsuin myrskytuulia nostattamalla. Ainakin Hissön edustalle haaksirikkoutuu laivoja usein ja merenkävijöitä jää harvoin henkiin  kertomaan, miten arvokas lasti katosi jäljettömiin. Ehkä nämä tarinat houkuttelevat paikalle myös väkeä kaupungista: seurue tieteilijöitä on saapunut kartoittamaan tätä vaarallista saaristoa ja tekemään tutkimuksiaan kansan parissa. Sukelluskomppania on sen sijaan omistautunut auttamaan onnettomuuksiin joutuneita merenkävijöitä – sekä ennenkaikkea valvomaan omaa yksinoikeuttaan hylkytavaran pelastamiseen.

“Firstborn is dead”-konsepti

Pelissä hyödynnetään vaihtoehtohistoriallista “Firstborn is dead” -konseptia, jossa sukupuolihierarkiat korvataan syntymäjärjestyksen mukaisilla rooleilla. Tämä mahdollistaa kaikentyyppisten historiallisten roolien pelaamisen pelaajan sukupuolesta tai pukeutumistyylistä riippumatta. Lisätietoa konseptista löytyy omalta sivultaan: The Firstborn is Dead