Haaksirikko

eli historiallis-maagillisia seikkailuja mailta ja meriltä ynnä muita merkillisiä kertomuksia Suomenlahden rannikoilta vuosina 1766 ja 1767

Liveroolipeli 30.5.-2.6.2019 Turussa Brinkhallin kartanossa

Haaksirikko on 1700-luvun Suomeen sijoittuva seikkailuliveroolipeli Brinkhallin kartanossa Turun Kakskerrassa 30.5. – 2.6.2019. Pelin keskiössä ovat meri- ja rantarosvous, tieteellisen ja uskomuksiin perustuvan maailmankuvan kohtaaminen sekä valistusajan yhteiskunnan herättäminen henkiin. Tavoitteenamme on rakentaa immersiivinen, yhteisöllinen ja toiminnallinen kokemus satujen ja tieteen ihmeiden aikakauden Suomesta tarjoten osallistujille niin hurjia merirosvoseikkailuja kuin historiallista epookkidraamaa. Pelissä hyödynnetään vaihtoehtohistoriallista “The Firstborn is dead” -konseptia, jossa sukupuolihierarkiat korvataan syntymäjärjestyksen mukaisilla rooleilla. Ensisyntyiset edustavat kulttuurisesti rakennettuja, stereotyyppisen maskuliinisia piirteitä, kun taas toissyntyiset stereotyyppisen feminiinisiä piirteitä. Tämä mahdollistaa 1700-luvulla miehille tai naisille kuuluneiden sosiaalisten ja yhteiskunnallisten roolien pelaamisen pelaajan sukupuolesta tai hahmon pukeutumistyylistä riippumatta.

Tapahtuma alkaa helatorstaina puoliltapäivin ja jatkuu sunnuntaihin saakka. Ensimmäinen päivä keskitytään peliin valmistautumiseen, perjantai ja lauantai ovat pelipäiviä, ja sunnuntaina pidetään yhteinen purku. Majoitus ja työpajat järjestetään Sinapin kurssikeskuksessa muutaman kilometrin päässä Brinkhallista. Mukaan mahtuu 64 osallistujaa ja pelin hinta on 220 euroa sisältäen majoitukset ja ruokailut neljälle päivälle. Tapahtuman lipunmyynti on nyt avoinna.

-jos ihminen ylpiästi anda itsensä mailman seuraan ja kansakäymiseen, niin on uskon ja hywän omantunnon haaxi rikko lähellä.

Lyhyt Eteen-Asetus, Sabathi Päiwän ja Armo-Wälikappalden oikian käyttämisen tarpellisudesta  1787